ŁOWISKO POD SOSNAMI

GODZINY OTWARCIA

depositphotos 102999802-stock-illustration-spring-lettering-design-color-vector2018

"Łowisko pod Sosnami"

 

czynne  w godzinach:

poniedziałek -

------------

wtorek

8.00 - 19.00

środa -

8.00 - 19.00

czwartek -

8.00 - 19.00

piątek -

8.00 - 19.00

sobota -

7.00 - 19.00

niedziela -

7.00 - 19.00

 ZAPRASZAMY!!!

 

POGODA

Logo park linowy Łowisko pod Sosnami OK     0e5d61e7021a7afa4f5f1efe4b62008f 160x140    DOMY Z DREWNA        lgr logo1

 

Park Linowy

trasa cennikSchowek01 trasa cennik grupa

 

maluch park

 

 

 

park standard1

park standard2 

park standard 3 

Przed wykupieniem wstępu prosimy zapoznać się z Regulaminem Parku. 

Na Recepcji Łowiska należy dokonać opłaty oraz wypełnić  Oświadczenie.

Dziekujemy i ZAPRASZAMY !!!

Karczma /Smażalnia Ryb

 

 

pod sosnami karczma

 

  

 

wedzonka wlasciwy 

 

W Maju Karczma czynna w weekendy od 800-1800

 

W ofercie :

* Ciepłe i zimne napoje

* Piwo Beczkowe

* Piwo Butelkowe i Puszkowe

* Kawa /Herbata

* Napoje i Soki

* Lody

* Fast-Food

* Surówki i dodatki

* Zupy

* Ryba Smażona

depositphotos 33471793-stock-photo-fish-dish-fried-fish-french

Karp Smażony 3

smazona-ryba-409864

file.ryba-jesiotr

mwgastro-piwa-hurt-tarnowo-podgorne-poznan-wielkopolskie 04-min

fotolia 44612116 subscription xxl

 

ZAPRASZAMY i Życzymy Smacznego !!!

PRZEPISY NA RYBY

FILETY Z KARPIA(KARP BEZ OŚCI)

264232

potrzebny będzie osty nóż oraz deska do krojenia, która zapobiegnie ślizganiu się ryby

filetowaniekarpia1

oskrobanego karpia należy ułożyć grzbietem do siebie. odciąć głowę. płetwy odciąć można na końcu

filetowaniekarpia2

filetowaniekarpia3

przełożyć karpia na drugą stronę i powtórzyć poprzednią czynność, ciągle układając rybę grzbietem do siebie


filetowaniekarpia4

odciąć płetwy i ogon

filetowaniekarpia6

gotowy filet 

karp filet1 1

karp b g2 1

Przepis na Karpia

karp smazony strona

karp orzechowy

 

Schowek01piwo karp 2

karp w piwie

Smaczne i zdrowe Ryba wędzona.

 Pstrąg Tęczowy 

Bardzo smaczne, słodkie, białe, delikatne mięso, niska zawartość tłuszczu, bogate w białko, średnia ościstość. Wędzona w całości,

lub grillowany jego mięso jest delikane i smaczne.

 

 

2008011611 pstrag wedzony

 

Jesiotr

   Jesiotr charakteryzuje się lekkim spłaszczeniem ciała na odcinku grzbietowo-brzusznym. Jego linia boczna jest wyraźnie widoczna. Jesiotry potrafią osiągać olbrzymie rozmiary - nawet 350 kg przy 4 metrach długości, przeciętne osobniki osiągają 2,5 m długości i 150 kg.

Mięso średnio tłuste,kruche, białe o zwartej konsystencji. Cechą charakterystyczną jesiotra jest całkowity brak ości.Wędzić można w całości lub w dzwonkach. Swoim imponującym wyglądem sprawia że jest atrakcyjną ozdobą stołów weselnych, jak i innych uroczystości. Ryba idealna do jedzenia przez dzieci i osoby które nie lubią ości w rybie.

 

26

 

Karp

    W polskiej tradycji mięso karpia jest jedną z potraw wigilijnych.

 

       Grzbiet ciemny, zielonkawobrązowy, lub szarozielony, boki jaśniejsze, ciemnooliwkowe ze złotym połyskiem, brzuch żółtawo-lub kremowobiały. Płetwy nieparzyste szarawoniebieskie, parzyste czerwonawe.

 

Liczne odmiany hodowlane karpia :

 

  • lustrzeń, karp królewski (dawniej karp galicyjski) – odmiana wyhodowana w Polsce, w Kaniowie[6],

 

  • karp pełno łuski(sazan)
  • karp bezłuski (golec)
  • karp koi – ozdobna odmiana w wielu wariantach z efektownym ubarwieniem – białe, zwykle z plamami pomarańczowymi, czerwonymi lub czarnymi. 
  • karp zatorski – unikalna odmiana lokalna. 

Karp - wędzony w dzwonkach, o charakterystycznym słodkawym smaku, miękkiej konsystencji,biało rózowym mięsie.Ma sporo ości szczególnie w czesci ogonowej słodki smak mięsa rękompensuje ich obecność na ciepło delikatne i miekie mięso,idealny też do sałatek z rybą.

karpzatorski 11

 

Amur Biały

Ciało amura białego jest wrzecionowate i lekko spłaszczone bocznie. Ryba wyróżnia się dużą ilością łusek. Poniżej linii bocznej występuje ich aż 5 rzędów. Ogon gruby i dość długi. Cechą charakterystyczną amura jest ubarwienie: ciemnozielony grzbiet, boki jasnozielone, biały brzuch i ciekawe ułożenia łusek przypominające regularną siatkę. Ryba może osiągnąć 120cm długości. Jej masa nie przekracza 35kg.  Mięso wędzonego amura jest białe, delikatne, ma niska zawartość tłuszczu, polecany dla osób na djecie,mieso ościstei zbite.

 

wedzona

 

 

 Sum

Sum to największa ryba słodkowodna Europy. Osiąga długość ponad 2 m i wagę ponad 100 kg (maksymalnie 5 m i wagę 306 kg). Ciało długie pozbawione łusek, głowa duża, otwór gębowy duży silnie uzębiony. Nad górną szczęką znajdują się dwa długie, a pod dolną cztery krótkie wąsy. Dożywa ponad 30 lat.

Mięso suma jest białe, pozbawione ości i bardzo smaczne wędzone jak i smażone, przez co jest poszukiwane na rynku. 

 

DZIŚ W SPRZEDAŻY

karp KARP 

494 minijesiotrJESIOTR

 linLIN

 

 

 

fejsior

 

termnal

 

3991 l2 

karta

 

 

 

WiFi-dostep-internet-SP

 

CarParkingSignDuży bezpłatny Parking tuż przy obiekcie dla Klientów i Gości Łowiska

 

 

pikgraf-oznaczenie-toalet-foliowe-samoprzylepne-wc-damsko-meski-winf591Toalety

 

 Schowek04

 

zubr logoPiwo lane puszkowe i butelkowe

 

 

sztucce-opera-noz-widelecMała Gastronomia

 

 

kamera

 

Sprzedaż Zezwoleń Wędkarskich J. Gumienek - Ściegienne- Tomaszne- Czarne Uścimowskie- Kleszczów

zezwolenie 123 OSTRE

CENNIK I INFORMACJE W ZAKŁADCE- AKTUALNOŚCI

radio radio free

U NAS POSŁUCHAJ