ŁOWISKO POD SOSNAMI

GODZINY OTWARCIA

Zapraszamy!!!

"Łowisko pod Sosnami w Drozdówce"

czynne

        codziennie od 6.00

ZAPRASZAMY!!!

POGODA

Logo park linowy Łowisko pod Sosnami OK

 

lgr logo1

Karczma /Smażalnia Ryb

 

 

pod sosnami karczma

 

 

 Gorace Napoje doc.

 

Cennik Ryba Wędzona doc.

 

 

 Ryba wędzona w każdą sobotę wakacji lub na zamówienie !!!

Karczma czynna codziennie od 800-1900

 

W ofercie :

* Ciepłe i zimne napoje

* Piwo Beczkowe

* Piwo Butelkowe i Puszkowe

* Kawa /Herbata

* Napoje i Soki

* Lody

* Fast-Food

* Surówki i dodatki

* Zupy

* Ryba Smażona

 

ZAPRASZAMY i Życzymy Smacznego !!!

Ryba Wędzona

Smaczne i zdrowe.

 Pstrąg Tęczowy 

Bardzo smaczne, słodkie, białe, delikatne mięso, niska zawartość tłuszczu, bogate w białko, średnia ościstość. Wędzona w całości,

lub grillowany jego mięso jest delikane i smaczne.

 

 

2008011611 pstrag wedzony

 

Jesiotr

   Jesiotr charakteryzuje się lekkim spłaszczeniem ciała na odcinku grzbietowo-brzusznym. Jego linia boczna jest wyraźnie widoczna. Jesiotry potrafią osiągać olbrzymie rozmiary - nawet 350 kg przy 4 metrach długości, przeciętne osobniki osiągają 2,5 m długości i 150 kg.

Mięso średnio tłuste,kruche, białe o zwartej konsystencji. Cechą charakterystyczną jesiotra jest całkowity brak ości.Wędzić można w całości lub w dzwonkach. Swoim imponującym wyglądem sprawia że jest atrakcyjną ozdobą stołów weselnych, jak i innych uroczystości. Ryba idealna do jedzenia przez dzieci i osoby które nie lubią ości w rybie.

 

26

 

Karp

    W polskiej tradycji mięso karpia jest jedną z potraw wigilijnych.

 

       Grzbiet ciemny, zielonkawobrązowy, lub szarozielony, boki jaśniejsze, ciemnooliwkowe ze złotym połyskiem, brzuch żółtawo-lub kremowobiały. Płetwy nieparzyste szarawoniebieskie, parzyste czerwonawe.

 

Liczne odmiany hodowlane karpia :

 

  • lustrzeń, karp królewski (dawniej karp galicyjski) – odmiana wyhodowana w Polsce, w Kaniowie[6],

 

  • karp pełno łuski(sazan)
  • karp bezłuski (golec)
  • karp koi – ozdobna odmiana w wielu wariantach z efektownym ubarwieniem – białe, zwykle z plamami pomarańczowymi, czerwonymi lub czarnymi. 
  • karp zatorski – unikalna odmiana lokalna. 

Karp - wędzony w dzwonkach, o charakterystycznym słodkawym smaku, miękkiej konsystencji,biało rózowym mięsie.Ma sporo ości szczególnie w czesci ogonowej słodki smak mięsa rękompensuje ich obecność na ciepło delikatne i miekie mięso,idealny też do sałatek z rybą.

karpzatorski 11

 

Amur Biały

Ciało amura białego jest wrzecionowate i lekko spłaszczone bocznie. Ryba wyróżnia się dużą ilością łusek. Poniżej linii bocznej występuje ich aż 5 rzędów. Ogon gruby i dość długi. Cechą charakterystyczną amura jest ubarwienie: ciemnozielony grzbiet, boki jasnozielone, biały brzuch i ciekawe ułożenia łusek przypominające regularną siatkę. Ryba może osiągnąć 120cm długości. Jej masa nie przekracza 35kg.  Mięso wędzonego amura jest białe, delikatne, ma niska zawartość tłuszczu, polecany dla osób na djecie,mieso ościstei zbite.

 

wedzona

 

 

 Sum

Sum to największa ryba słodkowodna Europy. Osiąga długość ponad 2 m i wagę ponad 100 kg (maksymalnie 5 m i wagę 306 kg). Ciało długie pozbawione łusek, głowa duża, otwór gębowy duży silnie uzębiony. Nad górną szczęką znajdują się dwa długie, a pod dolną cztery krótkie wąsy. Dożywa ponad 30 lat.

Mięso suma jest białe, pozbawione ości i bardzo smaczne wędzone jak i smażone, przez co jest poszukiwane na rynku. 

 

Park Linowy

Prezentacja1cennik edycja park poprawiony

 

 

Trasa Maluch doc.

 

 

Trasa Standard doc.

 

 

Przed wykupieniem wstępu prosimy zapoznać się z Regulaminem Parku. 

Na Recepcji Łowiska należy dokonać opłaty oraz wypełnić  Oświadczenie.

Dziekujemy i ZAPRASZAMY !!!

Artykuł

 

stoer gr kopie

 

         Jesiotry są dostawcami tzw. prawdziwego kawioru, jednak cenienie tych ryb wyłącznie za kawior jest błędem, ponieważ szczególnie mięso jesiotra jest ucztą dla podniebienia, brak ości sprawia że można się delektować smacznym i delikatnie kruchym mięsem. Rybę tą można przygotować w formie wędzonej jak również smażonej , grillowanej i w oleju podobnie jak Tuńczyka

Mięso z jesiotra doskonale nadaje się do grillowania, smażenia, marynowania, a także wędzenia. Jest delikatne, smaczne i jędrne. Sprawdza się również w zupach rybnych. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Mięso doprawia się natką pietruszki, bazylią i sokiem z cytryny. Jesiotr ceniony jest jednakże za kawior, który się z niego pozyskuje. W Polsce ryba ta znajduje się pod całkowitą ochroną gatunkową, w związku z czym mięso jesiotra jest importowane z innych krajów europejskich,

a na „ Łowisku pod Sosnami” maja Państwo okazję złowić i spróbować tej smacznej ryby.

 

Nazwa w języku angielskim

West sturgeon

 

Nazwa w języku francuskim

Esturgeon ouest

 

Nazwa w języku niemieckim

Baltischer Stör

.

 

 

 

 

 

 oferta hotspotBezprzewodowy dostęp do internetu

CarParkingSignDuży bezpłatny Parking tuż przy obiekcie dla Klientów i Gości Łowiskapikgraf-oznaczenie-toalet-foliowe-samoprzylepne-wc-damsko-meski-winf591Toalety zubr logoPiwo lane puszkowe i butelkowesztucce-opera-noz-widelecMała Gastronomia

 

kamera71726ab72c3d92c53c49fd3369284ed0

 

radio radio free

U NAS POSŁUCHAJ

fejsior

 

Scan Doc0001fffff

Podziękowanie

DZIŚ W SPRZEDAŻY

KARP       images

 

JESIOTR  stoer gr kopie

 SZCZUPAK szczupak